Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(21)
Forma i typ
Książki
(21)
Dostępność
dostępne
(11)
nieokreślona
(6)
wypożyczone
(4)
Placówka
Wypożyczalnia
(20)
Czytelnia
(1)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund
(3)
Andrews J. E
(1)
Barnier Michel
(1)
Białecka-Florjańczyk Ewa
(1)
Dudik Karol
(1)
Gribbin John (1946- )
(1)
Grzejszczak Zuzanna
(1)
Górski Eugeniusz
(1)
Hempowicz Paweł
(1)
Jarosiewicz Małgorzata
(1)
Jastrzębska Grażyna
(1)
Koch Zbigniew Jan
(1)
Kołodziejczyk Barbara
(1)
Królikowski dr inż. Bogusław
(1)
Kączkowski Jerzy
(1)
Machowska mgr inż. Zofia
(1)
Mikiciuk-Olasik Elżbieta
(1)
Patrick Graham L
(1)
Piotrowski prof. dr hab. Jerzy Kazimierz
(1)
Polaczek dr inż. Jerzy
(1)
Pollo Iwo (1927-2005)
(1)
Rościszewski doc. dr inż. Paweł
(1)
Saechtling Hansjürgen
(1)
Skrzyńska Maria
(1)
Szefer Krystyna
(1)
Wesołowski Marek
(1)
White Michael
(1)
Wielgosz doc. dr inż. Zbigniew
(1)
Witczak Małgorzata
(1)
Włostowska Joanna
(1)
Zieliński prof. dr hab. Janusz
(1)
Zimna Danuta
(1)
Śledziewska-Błocka Danuta M
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(13)
1990 - 1999
(7)
1980 - 1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(21)
Język
polski
(21)
Temat
Żywność
(4)
Technika
(3)
Elektronika
(2)
Fizyka
(2)
Matematyka
(2)
Biochemia
(1)
Chemia analityczna
(1)
Chemia farmaceutyczna
(1)
Chemia organiczna
(1)
Degradacja środowiska
(1)
Elektrotechnika
(1)
Fizycy
(1)
Hawking, S. W. (1942- )
(1)
Informatyka
(1)
Kosmologia
(1)
Maszyny
(1)
Materiałoznawstwo
(1)
Mechanika
(1)
Odnawialne źródła energii
(1)
Pojazdy
(1)
Pojazdy proekologiczne
(1)
Skróty
(1)
Tokarstwo
(1)
Toksykologia
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Żywność wygodna
(1)
Temat: czas
1901-
(1)
2001-0
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(6)
Słownik terminologiczny
(3)
Słowniki angielsko-polskie
(2)
Biografie
(1)
Materiały pomocnicze dla szkół średnich
(1)
Słowniki polsko-niemieckie
(1)
21 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5+502 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 5+502 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51/54 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 62 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 81 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Podręczniki Akademickie. Mechanika.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 62 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Książka ta jest poświęcona odnawialnym źródłom energii, takim jak wiatr, woda, Słońce, ciepło wnętrza Ziemi, biomasa, mającym wielkie znaczenie w bilansie energetycznym państw. Scharakteryzowano w niej ciekawe rozwiązania konstrukcyjne układów konwersji energii pozyskiwanej ze źródeł niekonwencjonalnych na energię elektryczną, wielkie inwestycje światowe oraz stan energetyki odnawialnej w Polsce. Omówiono także paliwo przyszłości, jakim jest wodór, Wiele miejsca poświęcono perspektywom rozwiązania problemów energetycznych i ekologicznych w zakresie motoryzacji, jako że środki transportu zużywają bardzo dużo energii. Przedstawiono pojazdy proekologiczne, przede wszystkim elektryczne i hybrydowe, różne rozwiązania układów napędowych i zasobników energii, a także zachodzące w nich procesy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 14 uzup. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, - 463 [1] s. : il. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 81 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51/54 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka stanowi kompendium wiedzy z dziedziny toksykologii. Przedstawiono w niej charakterystykę związków chemicznych pod względem ich toksyczności; omówiono ich toksykokinetykę i mechanizmy działania toksycznego. Dokonano przeglądu toksykologicznego metali ciężkich, wybranych substancji nieorganicznych, węglowodorów i ich pochodnych, pestycydów, kosmetyków, leków i środków odurzających, tworzyw sztucznych, promieniowania jonizującego itd. Przedstawiono zdrowotne skutki ich działania. Zwrócono też uwagę na problem utylizacji odpadów i ogólnie na zagadnienie bezpieczeństwa chemicznego. Wydawnictwa Naukowo-Techniczne polecają tę książkę studentom wydziałów: farmacji, analityki medycznej, zdrowia publicznego, ratownictwa medycznego, kosmetologii akademii medycznych i uniwersytetów medycznych, a także studentom wydziałów biologii, ochrony środowiska i weterynarii uniwersytetów i akademii rolniczych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
W książce przedstawiono podstawowe zagadnienia dotyczące chemii żywności. Omówiono w nim m.in. : zakres, znaczenie i rozwój chemii żywności, właściwości oraz przemiany biochemiczne i chemiczne składników żywności, które wpływają na jakość sensoryczną, a także wartość odżywczą oraz przydatność technologiczną surowców i produktów żywnościowych, wpływ warunków przechowywania i przetwarzania na biochemiczne i chemiczne przemiany składników żywności, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze działanie składników naturalnych oraz związków powstających w procesach przetwarzania żywności, zanieczyszczenia żywności, rolę składników żywności w żywieniu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
W książce przedstawiono podstawowe zagadnienia dotyczące chemii żywności. Omówiono w nim m.in. : zakres, znaczenie i rozwój chemii żywności, właściwości oraz przemiany biochemiczne i chemiczne składników żywności, które wpływają na jakość sensoryczną, a także wartość odżywczą oraz przydatność technologiczną surowców i produktów żywnościowych, wpływ warunków przechowywania i przetwarzania na biochemiczne i chemiczne przemiany składników żywności, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze działanie składników naturalnych oraz związków powstających w procesach przetwarzania żywności, zanieczyszczenia żywności, rolę składników żywności w żywieniu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
W książce przedstawiono podstawowe zagadnienia dotyczące chemii żywności. Omówiono w nim m.in. : zakres, znaczenie i rozwój chemii żywności, właściwości oraz przemiany biochemiczne i chemiczne składników żywności, które wpływają na jakość sensoryczną, a także wartość odżywczą oraz przydatność technologiczną surowców i produktów żywnościowych, wpływ warunków przechowywania i przetwarzania na biochemiczne i chemiczne przemiany składników żywności, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze działanie składników naturalnych oraz związków powstających w procesach przetwarzania żywności, zanieczyszczenia żywności, rolę składników żywności w żywieniu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 62 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Przykłady i zadania dotyczą obliczania stężenia roztworów, pH, iloczynu rozpuszczalności, a także wyników analizy wagowej i miareczkowej. Drugie wydanie uzupełniono zadaniami związanymi z problematyką analizy śladowej, obliczeniami pH roztworów kwasów i zasad wieloprotonowych, kierunkiem przebiegu reakcji redoks oraz doborem współczynników stechiometrycznych i środowiska w reakcji redoks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51/54 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51/54 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej